dinsdag 30 augustus 2011

Eindhovens Bedrijf LED Expert genomineerd voor Triodos Hart-en HoofdprijsHet Eindhovense bedrijf LEDexpert dat Led-sportveldverlichting heeft ontwikkeld en gerealiseerd op een voetbal- , hockey- en tennisveld in Eindhoven e.o. was een van de kanshebbers op de Hart-Hoofdprijs die de Triodosbank in 2011 voor het eerst heeft uitgereikt.
Dit engineering en consultancybureau is de eerste in Nederland die een dynamische Ledverlichting voor sportvelden heeft ontwikkeld en gerealiseerd, die voldoet aan alle eisen van de sportbonden.Het voordeel van deze sportveldverlichting is dat het niet alleen minder energie verbruikt, maar ook de sporters minder verblindt en er ook minder strooilicht veroorzaakt voor de omgeving.

De genoemde pilotprojecten zijn gerealiseerd dankzij de steun van de gemeente Eindhoven.Twee afstudeerders van Technische Bedrijfskunde Deeltijdopleiding, te weten F. van Alphen en M. van Hout hebben in het voorjaar van 2011 jaar een afstudeeronderzoek uitgevoerd bij LED-Expert. Het onderzoek betrof de bedrijfseconomische aspecten en de te behalen kostenvoordelen bij dynamisch beheer van de Ledverlichting. Deze Ledverlichting is te dimmen (in lichtsterkte te regelen) en ook afzonderlijk in en uit te schakelen afhankelijk of je voor een training een half of kwart veld nodig hebt.

Het succes van deze vorm van sportveldverlichting is inmiddels overduidelijk aangetoond. In juni 2013 is het 100e sportveld met AAA-LUX LED-verlichting aangelegd. Een andere bijzondere prestatie is de aanleg van de Led verlichting bij het Belgische sportveld waar het Europese kampioenschap hockey in augustus 2013 gehouden wordt.
Wie weet lukt het in de toekomst ook om een volledig voetbal-, zwem- , atletiek- of schaatsstadion te verlichten met deze LED verlchting.
De innovatiemanager van Led Expert de heer Joost Verhoeks is ook genomineerd voor Ingenieur van het Jaar in 2013.

Geen opmerkingen: